ADUHHH...sakit nya badan

Malam tadi aku tidur kat ruang tamu ajer, malas nak masuk bilik tidur. Aku usung single bed anak aku tu letak kat depan tv...dok sorang2 nie ikut suka aku lar nak tidur kat mana pun, kat dapur ke, kat balcony ke, kat toilet ke...eh! nie dah melampau giler...ada ke orang tidur dalam toilet? ppssstttt! musim cuti sekolah nie, orang rumah aku hangkut sekali dgn anak2 dia balik rumah bapak dia ler..! raya hindu aku. Kalau dia baca blog aku nie, mamposss aku kena tidur kat luar seminggu dua...bukan takut bini tapi hormat dia daaa!
Pagi nie seluruh badan aku rasa sengal2, urat betis jadi tegang dan jalan pun terhencut hecut...tu lar sapa suruh kau kayuh basikal sampai tak hengat dunia semalam? perkara mcm nie biasa ajer...sehari du baik lah dia. Cuaca pada pagi nie kat tempat aku masih lagi mendung dan hujan lebat turun sekali sekala, kalau hujan cengini turun kat Shah Alam, aku confirm dah berlaku banjir kilat...hahaha
Pagi aku malas nak pergi pejabat lar...rasa2 nak balik ke K.Krai, rumah mertua aku, tapi tak confirm lagi nih, kalau kau orang tenguk blog aku nie tak di uopdate sehari dua,itu bermakna aku tak ada kat rumah lar tu...ok semua, gua chau dulu, nak manadi...hehehe! ...cont'd.
update!!!
---------
hehehe...aku terasa malas plak nak balik kampung mertua aku tu...setelah di +,-,/ aku pun mengambil keputusan aku tak mo balik. Sat lagi ada ler yang call marah2...nasib ko ler telinga!
Niat hati nak pergi beli seluar kat KB Mall...ahh! ptg2 nanti pergi lah so aku start motor aku pergi rumah abang kat kampung aku. Lepak2 kat sana sambil makan t/hari kat situ. Dalam pada tu aku guna pc abg aku untuk jenguk2 blog member2...IE dia ada prolem, tengah syok dok baca blog2 kat situ tetiba ajer dia kuar ke desktop. Nie tak boleh jadi, jadi aku ambil keputusan untuk install IE7 kat pc dia...biar dia gempak sikit. Lepas selesai install IE7 dan godek sana sikit,situ sikit,sini sikit aku pun restart balik pc tu...aiyarrrrkk! dia hang plah dah! nak masuk windows tak dapat...tu lar! try 2,3 kali tak jalan jugak. Aku off terus pc tu, tapi tak aper abang aku tahu nak install balik windows, itu pun setelah bergelas gelas air aku keluar dok mengajar dia. Jadi benda2 mcm nie aku serah kpd anak murid, tok guru dok diam2 dan buat dek ajer lah...tak gitu abang!
Pkl 5 ptg aku balik ke rumah aku, OTW balik aku tengok cuaca ok ajer...walaupun baru ajer lepas hujan. Boleh lar aku mengayuh basikal ptg nie...so kena cepat2 sikit pasal dah dekat 6 ptg nie...sampai rumah ajer, aku terus salin pakaian dan bawa keluar basikal aku tu, lepas check semuanya ok...aku terus mengayuh melalui jalan Wakaf Stan - Kota Jembal (Kedai Lalat) - Panji - Lundang (kat sini berangin nak hujan) dan terus ke Bandar Baru Kubang Kerian (tempat tinggal aku...) Cukup satu round, aku tengok meter kat basikal aku tu menunjukkan angka 19.8 km...mengambil masa sejam. Sampai ajer kat rumah, aku terus masuk kedai Kak Zan beli air tin...kering tekak! tak lama lepas tu hujan pun turun...ngam! ngam! I tell you...Kak Zan nie seorang peminat sukan lasak juga tapi dalam bidang lain yaitu mendaki gunung. Dalam bulan June lepas dia pergi mendaki gunung kat banjaran everest di Nepal. Lasak betul dia nie...aku plak tak pernah rasa mcm mana rasa nya mendaki gunung nie...yang pasti nya rasa letih! hahaha...suatu hari nanti nak cuba jugak mendaki gunung ayam kat Jeli tu...

2 comments:

nagacute said...

ko masih kt umh mertua lg ek.. pes time ke sini tp cm best lak... aku nk link ko bleh?? boleh la ek...

zouls said...

nagacute--> no problem punya, aku pun nak add blog awk kat blog nie..

Post a Comment