Pagi semalam selepas subuh tak tahu nak buat apa...nengok Laman Nurani at TV3. Nak buat apa yer...tingggggg!!! idea dah datang. Aku nak kayuh beskal. Lama betul aku tak kayuh beskal pada waktu pagi nih! Kali nie aku nak kayuh ikut route Jalan Wakaf Stan-Kota Jembal a.k.a Kedai Lalat terus ke Bdr. Baru Kbg. Kerian...rumah pokcik ler tu! Satu pusingan,lebih kurang 25 km! ajer...

my white Proton T-Bolt

Pukul 8:30am misi tu pun selesai...simpan beskal kat store,kedian aku bawak keluar Haro X6 si Saiful. Nie beskal dia...tapi tinggal kat umah aku. Kesian dia...tuan dia jarang2 guna, dok berhabuk dan bersawang kat dalam store...so pagi nie aku bawak beskal dia ke kedai makan!

Petang nya pulak, balik ke kg. aku kat Ketereh. Saja saja ajer nak negok anak buah. Aku biasaknya lepak kat umah abang aku kalau kesana. Ari ni semua anak saudara aku ada kat situ sambil dok menyiapkan masakan laksa. Langkah kanan aku hari nie...nak buat kenduri arwah ke nie! bukan lerrr...hari nie ada orang nak masuk merisik si Noni. Mcm di janji janji, abang aku dgn family nya yang tinggal kat T.Merah pun ada sama. Jadi pada hari nie, dia lah yang jadi jurucakap bagi pihak kami... Alhamdulillah! majlis berjalan lancar pada hari tu...

2 comments:

---> kelat said...

pokcik... dr kem desa pahlawan, belok kiri... kok laneh kan... pehtu bawu ketereh kan... hehehehe... correct me if its wrongggggggggg... hehehe..

pokcik a.k.a zouls said...

ketereh...kok lanas dan kem desa pahlawan terletak di jalan utama kota bharu-kuala krai. kalau dari kem desa pahlawan, kita akan ketemu pekan kok lanas...kedian baru pekan ketereh.

Jarak kem desa-->kok lanas-->2 km!
jarak kem desa-->ketereh-->6 km!

Post a Comment