Pagi ni kecoh betul, sebab dok cari suis motor aku yang hilang…ini mesti kerja anak bongsu daun keladi aku yang berumur 2 tahun lebih yang punya kerja nie!!! Habis ceruk rantau rumah digeledah tapi tak mo jumpak juga…kat maner lah anak aku nie sorok…Terpaksalah ngantor anak kesekolah dengan kereta (bukan aku pun yang ngantor nya tapi mama dia…hehehe!!!) biasaknya dia ngantor pakai motor ajer…senang boleh menyelit kata nya!!! tapi hari nie terpaksa lah dengan kereta…

Suis motor tu mesti kena cari sampai jumpa sebab itu ajer lah yang ada dan kat situ lah juga ada kunci setor,kunci pejabat,kunci rumah dna macam2 lagi lah sampai ke kunci beg laptop aku nie pun ada situ….sejambak macam kunci jaga kilang tochu...!!!

Si kecil aku nie pun bangun ler…biasaklah mula mula minta ‘neneng’ lepas abis semua tu, baru ler mama dia boleh nanya…”adik main kunci abah semalam letak kat maner?” dia pun terkedek kedek dengan selambernya ambik kat belakang kerusi meja komputer aku. Dia sangkut kat situ ajer…!!! orang rabun pun boleh nampak sebab terdedah 100%...!!! hok aloh lar…bakpo nyo aku tak napok tadi…puah dok doh cari, bekube lembe kain baju sapa ko bilik air mama dio caghi...

Aku sampai ofis dekat pukul 10 pagi…letak beg, aku pun nak b/fast kat bawah…alamak! Wallet aku pulak tertinggal kat rumah…waaa raso nok ssuko!!! Terpaksalah balik semula ke rumah, nasib baik rumah dekat…cuma 5 km ajer!!! Lepas tu ke pejabat lawyer, lepas pejabt lawyer ke kedai kain sedara aku kat situ jugak…ambik geran tanah dia kedian singgah makan pagi kat kedai favourite aku di jalan Dusun Muda…nasi berlauk, tea dan 2 biji telur separuh masak! bbuurrpppp!!! …..alhamdulillah! baru ler aku ke pejabat ukur kat bandar K.Bharu. Hampir pukul 12 t/hari baru naik ke pejabat.

Pukul 2pm turun kat bawah, Saiful ajak makan tapi aku order milo ais ajer…masih kenyang. Ajak dia ke Masjid Pulai Chondong yang masih dalam pembinaan tu…sebab tukang nak tenguk keadaan dan buat costing untuk pasang siling kapur kat situ, sebelum tu kena masuk Istana Mahkota dulu sebab nak urus penghantaran perabot untuk bilik Tengku Bendahara…lori perabot dok tunggu kat pintu masuk istana dah…selesai kerja2 kat situ baru ler aku bertolak ke Pulai Chondong…tu pun tukang jenuh dah dok call aku Tanya kat maner aku sekarang? Aku jawab…on the way!!! Jawapan favourite aku dan Saiful tu…hehehe!!!

Malam aku ke rumah Jani, pinjam laptop dia. Aku nak design signage untuk di tampal kat bodi van Mahaderas Food...kena siap ari nie jugak walaupun dah berbulan dia orang suruh...aku sibuk weyyyy!!! hari Selasa nie ada group manager meeting kang tak pasal pasal kena scold dengan CEO, buleh bikin drop my water face...!!!

2 comments:

---> kelat said...

meh kelat nengok dlm mangkok ayo meh... ekekeke... haaaaaaaaah... tu dia... disorok kat gua musang tu pokcikkk... nak g amik... kena kayoh beskal sowang2 ke sane tu ekkk...
hahahaha...

pokcik a.k.a zouls said...

kunci tu dah pokcik ketemu...
cuba kelat tilik kat maner sangkutnya payment pokcik...sampai skrg tak dapat dapat...hehehe!!!

Post a Comment