Mulai semalam, aku memulakan hari dengan aktiviti menegangkan otot dan jugak mengeluarkan peluh...mulai semalam bermula pukul 7:15am aku akan berkayuh mengelilingi kawasan sekitar taman perumahan tempat tinggal aku nie. Maklumlah pokcik nie dah berumur...tak macam kau orang semua, masih muda belia lagi...bila dah berumur nie, byk perkara yang perlu dijaga mcm kereta lama jugaklah...every 5000km kena service! tapi kita nie manusia bukan nya enjin! so kena lah buat hari hari.Sihat walafiat tu satu nikamt yang tak ternilai harganya...nak menjaga nya perlu komitmen dan semangat yag tinggi jugak lah...

Apa erti kemewahan,kekayaan sekiranya kesihatan kita hilang...dok terlentang kat katil atau setiap 3x seminggu kena pergi buat dialisis atau every month kena berkunjung ke hospital...fikir fikir lah! HIDUP MESTI SIHAT....

Petang semalam jugak,bangunan kat pejabat aku nie terbakar...nasib baik kat melarat sampai ke pejabat aku, namaun begitu aku dah bersiap apa yang patut, takut api tu melarat sampai atas...Panik juga dibuatnya...2 buah kereta bomba dapat mengawal kebakaran tersebut. Bila aku buat siasatan...api bermula dari lot kedai makan kat bawah. Bekalan eletrik terpaksa dipotong untuk mengelakkan lintas pintas...bergelap lah petang semalam...

Alhamdulillah...semuanya selamat!

2 comments:

---> kelat said...

ting tongggg... pokcik... kelat dtg nih... nah amik toslait nih... idak ler bgelap nun... ekekeke...

sib baek pokcik x pape... huhuhu...

pokcik a.k.a zouls said...

itu lar...mula2 tu bimbang gak!!! bimbang kat fail2 yang bertimbun tu...dan juga pc yang penuh dokumen2 penting...terbakar bangunan pokcik tak kesah, jangan terbakar harta benda pokcik udah ler...!!!

Post a Comment