Cuaca Dah OK

Pada sebelah pagi aku ke Muzium Negeri jumpa TP. Hari nie ada site visit dengan dia. Ada beberapa tempat yang perlu dilawati seperti Istana Jahar, Masjid Negeri, Bank Kerapu, Istana Batu...dll. Kesemua bangunan yang aku sebut dan tak sebut tu, ada kerosakan dan perlu dibaikki kat part2 tertentu. Aku tunggu kat kantin ajer, sarapan sambil borak2 ngan La. Lawa budak nie, kalau tak caya...buleh aku kenalkan kat kau orang semua...hehehe! Tak lama pastu TP keluar, suruh tunggu dlm 10 minit lagi. Dia ada meeting. Tak apa Ku...lagi lambat, lagi elok...panjang sikit ayat aku!

Disebabkan hujan turun, TP bagi penerangan ajer lah kat aku apa yang perlu aku buat dan menyerahkan list kerja2 yang kena buat. Dalam pada tu, dia suruh aku buat quotation untuk ubahsuai bilik mekanikal kpd bilik fail kat pejabat dia nie. Lepas buat ukuran dan ambil gambar, aku minta diri aku pun chow dan balik ke pejabat.

salah satu route yang biasa aku buat
Cuaca pada sebelah petang ok ajer, cuma berangin. Mentari muncul lagi. Ada peluang aku berkayuh pd petang nie, setelah 2,3 hari aku tak dapat berkayuh kerana hujan. Hari nie aku ambil laluan Jambatan Tendong, Pasir Pekan, Kota Bharu. Best gak berkayuh time berangin nie...dia tolong 'tolak' tapi yang tak best kalau ride menentang arus...bagai nak putus urat semereh, terutama sekali bila aku melintasi Jambatan Sultan Yahya Petra kat Pasir Pekan tu...berair mata aku dibuatnya. Penat giler..!!!

No comments:

Post a Comment