Rutin MTB on Road

Ianya bukan MTB on Road Challenge mcm kat bawah tu...tapi yang nie rutin kayuhan MTB pokcik. Lama betul tak buat XC ke Pantai Kemayan kat Sabak tu...so ari nie rasa mo kesana plak. SMS pd 2,3 orang member tp semuanya tak bersahut. Nampak gaya nya kena buat sorang2 lah nih!!! Sampai ajer dari kg. pokcik kat Ketereh tu, pokcik terus bawak kuar beskal pokcik tu, mo tukar tayar ke size 1.95, baru laju sikit kayuhan nya.


Wheleer CXZ 5000 fullsus-jentera kayuhan pokcik


Gambar masa kat Chempaka MTB Park...yang tak berapa park!

Pukul 5.30 dah start kayuh...nak ambik route mana ari nie nak ke Pantai Kemayan. Haaaa....dah dapat, dari simpang 4 JPJ ke Kota Jembal, lalu ikut Sekolah Raja Sakti, belok kanan ambil simpang ke Chicha Menyabong (apa peristiwa berlaku kat sini nih...), Kg. Dusun Durian keluar ikut pekan Wakaf Zing terus ke Simpang 3 Tawang. Dari sini, koner kiri ambik jalan Pengkalan Datu sampai simpang 3 ke Pantai Kemayan terus ke Pantai Kemayan. Biasak lar sampai sini rehatkan badan dulu sambil pekena nescafe panas segelas...!!! Minum kat bawah bayang pokok rhu ditambah plak dengan bayu laut...uwahhhh!!! best betul, kejap ajer,suhu dan degupan jantung pokcik keparas normal...dok sini 15 minit!

Perjalanan pulang,pokcik menyusur jalan pantai melalui tapak projek KEL-OIL keluar ikut jalan Pantai Senak. Dari sini ke jalan Pengkalan Datu balik, sampai di simpang 3 ke Gertak Pak Nik Lah ambik kanan, lepas tu beluk kanan ambil jalan ke Babong, lalu depan kilang makjun ikan linang (sekarang tutup dahhh...) tembus ke jalan Kota Jembal dan akhir nya cukup lah satu pusingan yang pokcik tak tahu berapa puluh km...sampai rumah ngam ngam waktu maghrib!!! 

3 comments:

cikgu panji said...

Wow..pokcik lalu kot kg saya. Tapi dari jln raya tak nampak pondok buruk saya ni. Terlindung ngan hutan belantara. hehe

Opah Noi said...

salam...
Pokcik ni buat Opah teringat ja masa dok sana dulu..

pokcik a.k.a zouls said...

tu larrr...dok intai2 gak,mana rumah CP nie kalau tak bleh singgah makan durian...dok plak kat dusun durian..!!!

Post a Comment