Dulu...Kini...dan Selamanya...Menunggu

Kenapalah sussah sangat duit nak datang ke kocek aku...walaupun dah confirm duit tu aku yang punya...uwaaaa!!! tak acilah macam nie...

Masuk bulan Feb. nie...genaplah 4 bulan, company aku tak dapat payment. Diatas kertas...mencecah puloh pulog ribu! tapi sebenarnya hampeh! Dah berpucok pucok statement akaun aku antar kat dia orang...tu tak termasuk call direct. Jawapan nya tetap sama...check tak clear lagi lar...'mainkon' tak bayar lagi lar...bos tak balik lagi dari o/sea lagi lar...tak ada duit lagi lar...semuanya alasan tak mo bayar!!! senang story...

Duit simpanan dah penghujung senja, dah kering kontang!!!...kena berjimat sakan. Belanja kepada yang perlu ajer...bayar gaji staff, bil pejabat, bil supplier itu ajer. Bil sendiri dah menimbun...sampaikan bil henpon sendiri pun dah kena bar...tak boleh nak call out! pening! pening! ...kalau difikirkan, kalau macam nie, baik jadi kuli dari jadi bos..akhir bulan dok fikir mana nak cekau duit utk bayar gaji lar dan bermacam macam bayaran yang semuanya kena bayar!!!

3 comments:

Jie said...

Saya dah rasa segala mcm tu, thn 1998 terpaksa jual kereta..nak settlekan gaji2 pekerja dan bil2 lain....sy tak pernah terhutang satu sen pun dgn pekerja..kesian dia org..itu je sumbrer pendapatan, kita ni boleh la korek sana sini...

tp hidup ini mcm roda, percayalah setiap usaha akan membuahkan hasil..bukan duduk menunggu dtg kedlm pokek kita , kan....

kalau rezeki, memang akan dpt payment...setiap project belum pernah dpt 100%,mesti ada bocor sana sini....

pokcik a.k.a zouls said...

yer lar...antara pekerja dengan rumahtangga kekadang saya terpaksa mendahulukan kebajikan pekerja dari family saya...sib baik saya mempunyai isteri yang faham dgn situasi saya...walaupun dia surirumah sepenuh masa...tak pernah merungut pasal wang,apa yg saya bagi,itulah yang dia ambil...

maybe penghujung bulan nie, masalah tu akan selesai. saya pun dah fikir pelan B...

thanks kerana sudi berkongsi pengalaman dgn saya...

---> kelat said...

huhuhu... sabo ek pokcik... kelat harap pokcik tabah hadapi dugaan idop nih... tu jer kelat nak bitau... takot nyer nak idop kalo cenggini hebat dugaanNya... huhuhu...

Post a Comment