My Fuji Pinepix S9600

Ini adalah gadget terbaru pokcik, sebuah kamera digital yang dibeli secara 2nd. hand dari kawan yang bekerja kat Arab Saudi, di tolak murah murah ajer kat pokcik. Dia nak nak pakai Nikon D60 pulak...

Kamera nie bukan lah sepenuhnya DSLR tapi dalam kategori kamera prosumer. Dia berbeza dari DSLR kerana kamera nie dari jenis fixed lense tak macam DSLR yang boleh ditukar tukar lens dia.


Pandangan hadapan

Pandangan belakang

Kamera nie pokcik gunakan untuk mengambil gambar aktiviti kelab beskal pokcik dan juga menerima tempahan untuk mengambil gambar2 majlis orang kahwin...kira kira macam wedding photographer lah...dan pokcik juga telah create satu laman kat flickr--->http://www.flickr.com/photos/pokcik

2 comments:

kbguy said...

wow,brapa harganya ? Saya tak boleh nampak camera, tergila gilanya. Blog demotu ada kagu syokjugak lah. emm, bila nak pamirkan gambar2 camera baru tu ? Yang bawah tu ya ke ? sharp juga gambarnya. Happy blogging !

pokcik a.k.a zouls said...

saya dengan kamera nie baru ajer lagi...tak sampai 2 bulan lagi...dok tengah belajar lagi nih...

hebat jugok kamera demo tu, niat satu hari nanti nak sambar sebutir Nikon ataupun Canon tp saya lebih kpd Canon...

gambar banyok doh ambik tapi banyok hok tak jadi, ado jadi overexposed,underexposed,out of focus tak pun gambar blurrr...ajar kawe buleh?

Post a Comment